پخش زنده
امروز: -
عصمت جعفریان از بانوان فعال فرهنگی و اجتماعی روستای نصرآباد است که برای توسعه و آبادانی روستا و روستائیان تلاش میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، در مستند بانو، زندگی بانویی را روایت میکنیم که در بین اهالی روستا، شهرهی خاص و عام است. عصمت جعفریان که زادهی تهران است، اما اتفاقات زندگی، او را عروس روستای شواز میکند. پس از ۴ سال زندگی در این روستا، به همراه شوهر و فرزندانش راهی روستای نصرآباد میشود و فکر رونق و آبادانی روستا دغدغهی شب و روزش میشود.
به روستای نصرآباد میرویم. منطقهای در ۶۲ کیلومتری مرکز استان یزد. وقتی سراغ خانم جعفریان را از اهالی روستا میگیریم، همه از خیر و برکت این بانوی فعال در زندگی شان میگویند و خدماتی که برای روستا بویژه زنان و دختران روستا انجام داده است.
خانم جعفریان اکنون مدیر موسسه نرگس نصرآباد است. موسسهای که در زمینههای فرهنگی، آموزشی و مشاوره به مردم خدمات میدهد. بالاخره در این موسسه او را مییابیم و با او هم کلام میشویم. عصمت خانم میگوید: از سال ۸۴ موسسه را زیر نظر سازمان بهزیستی به ثبت رسانده و ۲۰ سالی است که این موسسه به مردم این روستا و البته روستاهای همجوار آموزشهای مختلف را ارائه میدهد.
او با بیان اینکه مسافت روستا تا شهر زیاد است و هزینهها در شهر بالا، میافزاید: از کلاس گلدوزی تا نقاشی، از بافندگی تا خیاطی، از زبان انگلیسی تا مشاوره تحصیلی و اجتماعی، همه در موسسه نرگس آموزش داده میشود. توانستیم در طول این مدت ۱۰۰ رشته را به مردم روستا آموزش دهیم و البته همهی این کلاسهای آموزشی بصورت رایگان برگزار شد.
در صحبت با خانم جعفریان از میزان تحصیلاتش جویا شدم. بانویی که بی سواد بوده و با همتی که داشته حالا نه تنها خود، بلکه بی سوادی در این روستا و روستاهای اطراف پایان یافته است.
عصمت خانم میگوید: در کنار کارهای آموزشی، بانوان درخواست شغل داشتند. مجوز راه اندازی کارگاه قالیبافی را گرفتم و اکنون ۴۹ بافنده با بنده همکاری دارند.
او که نامش در کنار کارآفرینان برتر استانی و کشور رخ مینماید، میافزاید: ۹ نفر در کارگاه و ۴۰ دار کوچک قالی هم در منازل مردم برپا کردیم تا بانوان روستا روی پای خود بایستند و از این راه امرار معاش داشته باشند.
فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی خانم جعفریان به اینجا ختم نمیشود. او چند سال پیش به فکر ثبت ملی نان محلی نصرآباد افتاد. نان بی بی نصرت که با پشتکار او و همت بانوان روستا، در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
اکنون در کنار کارگاه قالیبافی، بانوان روستا در آشپزخانهای که خانم جعفریان راه اندازی کرده، نان بی بی نصرت میپزند و با ارسال آن به شهرها و جشنوارههای مختلف گردشگری، ضمن معرفی روستایشان به مردمان سرتا سر ایران و جهان، پخت این نان محلی را در منطقهی خود رونق دادهاند.
عصمت جعفریان مادر ۶ فرزند است. مادری که فرزندانش معتقدند در هر دو قطب فعالیتهای خانه داری و اجتماعی موفق بوده و هست.
چند سالی است که نه تنها اهالی روستای نصرآباد برای کار به شهر نرفتهاند بلکه به گفتهی آقای خلیل زاده رئیس شورای اسلامی روستا، ۳۰ درصد مهاجرت معکوس در این روستا اتفاق افتاده است. بله اکنون در روستای نصرآباد نه تنها زندگی، بلکه عشق جریان دارد.